Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Alkohol og antibiotika

Hei! 

Jeg er en gutt på 18 år som er 171 centimeter høy og 67 kg tung. Det jeg lurte på er at neste uke er jeg invitert på en stor fest med kompiser og venninner som jeg gjerne vil være på. Som du skjønner blir det mye alkohol der, men for 1 uke siden fikk jeg påvist mycoplasma og må gå på en antibiotika som heter Klacid OD 500mg i 14 dager. Jeg lurte da på om denne greit kunne kombineres med alkohol som har 3,5 til 5 alkoholprosent i seg.

Takk på forhånd!

 

Svar fra ungrus.no 25.07.2016

Kjære gutt, 18!

Klacid og alkohol gir ikke noen spesielle problemer når de brukes sammen. Derimot er det et spørsmål om din mycoplasma har godt av at du nyter alkohol. Normalt bør man være varsom med alkohol når man går med infeksjon i kroppen siden både alkoholen og infeksjonen kan være en påkjenning. Så litt ekstra varsomhet kan nok være på sin plass.

Med hilsen 
Dagfinn Haarr
kommuneoverlege

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut