Svar fra ungrus.no 04.12.2017
Hei.
Vi har svart på et liknende spørsmål tidligere og da svarte vi slik:
"Det vi vanligvis forbinder med alkohol, er den type alkohol som finnes i ulike drikker som øl, sider, vin og brennevin.
Alkohol er en fargeløs væske, som også kalles etanol, etylalkohol eller sprit.
Alkohol framstilles vanligvis ved gjæring av sukkerarter i plantematerialer som frukt, korn eller poteter. Brennevin går i tillegg gjennom en destilleringsprosess.
Det finnes, som sagt, flere typer drikke med ulik mengde alkohol. Øl inneholder som regel mellom 1,5 og 10 volumprosent alkohol, vin inneholder mellom 10 og 22 prosent, mens alt som er over 22 prosent betegnes som brennevin. Normalt har brennevin rundt 40 prosent alkohol, men det er mulig å lage brennevin med opptil 96 prosent.
Du kan finne mer informasjon om alkohol på Folkehelsinstituttets nettsider, fhi.no.
Vennlig hilsen
Anne Wivestad
ungrus.no"