Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Om sex

Hei!

Hvordan har man sex?

Jente,12

 

Svar fra ungrus.no 17.12.2014

Hei!

Du spør hvordan man har sex. Sex er noe man kan dele med andre eller man kan gjøre det godt for seg selv.
Det finnes nok ingen oppskrift på hvordan sex skal utføres. 
Det  er viktig at man kjenner seg selv godt og at man vet hva man liker og hva man ikke liker og hva man vil og ikke vil være med på.

Jeg tenker at det som er aller viktigst å si til deg, er at det er du, og bare du, som bestemmer over din kropp. Det vil si at det er du som bestemmer hvis du ikke vil ha sex og du er den som må sette grensene. Det å respektere grenser som settes er en måte å vise at man bryr seg om og er glad i den andre.

Når man skal ha sex med seg selv er det vanlig at man kjenner med fingeren på sine egne kjønnsorganer for å bli kjent med kroppen sin og på den måten finne ut av hva man liker og hva som gir en seksuell glede - dette kalles å onanere.

Hvis man har sex med en annen person er det vanlig at man starter med å kysse å klemme hverandre, kanskje ta litt på hverandre for å bli kjent med hverandres kropper og for å bli opphisset.  Når du spør hvordan man har sex så tolker jeg det som at du spør om hvordan man har samleie. Hvis en gutt og en jente har samleie så putter gutten sin penis inn i jenta sin skjede.

Jeg tenker at du er veldig ung og at det ikke er vanlig eller lov å ha samleie i så ung alder. I Norge er den seksuelle lavalder 16 år. Aldersgrensen er satt for å passe på at ikke noen blir utnyttet. Hvis du har flere spørsmål eller ikke synes du har fått godt nok svar så anbefaler jeg deg å snakke med helsesøster på skolen eller komme ned på Helsestasjon for ungdom.

 

Vennlig hilsen

Kristin Holen

Helsesøster,

Helsestasjon for ungdom

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut