Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Venn røyker hasj

Hei!

En kompis av meg røyker hasj. Han røyker en hver dag, noen ganger to. Han røyker på grunn av at medisin funker ikke på ryggsmertene han har.
Nå har han begynt å snakke med en venn av seg om å begynne å selge, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.
Jeg er glad i han, så jeg vil jo ikke angi han til politiet. Men nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre.
Vi gikk en tur i går, og da møtte vi en som han kjøpte hasj av.
Jeg synes det var veldig rart å være med på noe sånt at han kjøpte hasj når jeg var med.

Hilsen venninne

Svar fra ungrus.no 22.05.2015

Hei!

Jeg synes det bra at du tar kontakt med ungrus.no når du lurer på hva du skal gjøre i forhold til at vennen din røyker hasj!
Du virker som en god venn, og det er naturlig om du er bekymret.
Du skriver at vennen din røyker daglig på grunn av vondt i ryggen. Du skriver også at han muligens kan komme til å begynne å selge, og at du opplevde det som rart å være sammen med ham da han kjøpte hasj.

Jeg synes det er bra at du opplevde den hendelsen som rar, det kan bety at det utfordrer noen verdier hos deg om hva som er rett og galt. Det er viktig at du sier i fra til ham om du ikke vil være med på sånne situasjoner. Selv om du ikke vil angi vennen din til politiet, er jo det han gjør ulovlig og han risikerer å bli tatt av politiet dersom han driver med kjøp og salg av hasj.
For din del det viktig å være klar over at du utsetter deg selv for samme risiko dersom du er tilstede i slike miljøer, eller er sammen med ham når han gjør det neste gang.

Det beste vil være å prøve å motivere ham til å søke hjelp, og fortsette å være en god venn. Kanskje legen kan hjelpe ham på en annen måte med ryggproblemene?
Det kan også hjelpe ham om du er tydelig på at du tar avstand fra bruk, kjøp og salg av hasj. Han har kanskje mange rundt seg som er i samme sporet som han selv, og da er det bra å møte litt motstand. Du skal likevel vite at det bare er han selv som kan bestemme seg for å gjøre noe med hasjrøykingen.

I slike situasjoner som du står i nå, kan det være godt å prate med noen som har kunnskap og kan veilede deg i forhold til hva som er lurt å gjøre, både for vennen din og for deg selv. Jeg vet ikke hvor i landet du bor, men på hasjavvenning.no kan du under kontaktinfo se om det finnes et tilbud i nærheten av deg. Hvis ikke, kan fastlegen være en fin person å drøfte dette med.

Skriv gjerne inn igjen hvis du har behov for det!


Vennlig hilsen

Aida Krpo

Oppfølger

Ungteam

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut