Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Svie i underlivet

Hei!

Jeg har et problem. For 2 dager siden begynte det plutselig å svi og klø noe veldig i underlivet, altså mesteparten inne i skjeden. Og i dag begynte det å svi noe veldig når jeg tisset. Kan dette være soppinfeksjon, og hva skal jeg gjøre?

Er litt for flaut å gå å si det til mamma...

Svar fra ungrus.no 27.05.2015

Hei.

Det er vanskelig å si helt sikkert hva dette er, men det høres ut som sopp. Sopp er noe de fleste jenter får en eller annen gang i livet, og det er helt ufarlig, selv om det er plagsomt når det står på.

Sopp gir hvit, litt klumpete utflod, kløe og kan gi sårhet i slimhinnene i skjeden.

Behandlingen er heldigvis enkel, man går på apoteket å kjøper et middel mot sopp. Det er lurt med både stikkpiller til å sette inn i skjeden samt krem som man smører med. Behandlingen virker raskt og du vil merke bedring etter en til to dager.

Hvis soppmiddelet ikke hjelper, kan du komme innom på Helsestasjon for ungdom i åpningstiden, som er mandager og torsdager kl. 16.00 - 18.30 for ungdom opp til 20 år, så hjelper vi deg å finne ut av hva som er rett behandling for deg.


God bedring!


Vennlig hilsen

Kristin Holen

Helsesøster på Helsestasjon for ungdom

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut