Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre rusmidler

Hva er narkotika?

Hei!

Hva er egentlig narkotika?

Jente 13

Svar fra ungrus.no 08.05.2017

Hei!

Narkotika er rusmidler, som for eksempel cannabis, amfetamin, kokain, ecstasy (MDMA), LSD og heroin. 
For å kunne vite nøyaktig hva som regnes som narkotika, kan du se på de rusmidlene som står på narkotikalisten i Forskrift om narkotika. På denne listen finnes, i tillegg til de kjente narkotiske stoffene som jeg har nevnt over, også legemidler som inneholder narkotika, samt planter, sopper og syntetiske midler som det går an å ruse seg på. Du kan lese mer om de vanligste narkotiske stoffene på helsenorge.no.

Felles for de fleste rusmidler, er at du kan bli avhengig av å bruke dem. Det gjør det vanskelig å slutte, selv om rusmiddelbruken kan få alvorlige konsekvenser, som at man kan miste jobb eller skoleplass, ødelegge forholdet til familie og venner, eller få problemer med helse og økonomi.
Mange trenger profesjonell hjelp for å komme seg ut av en problematisk rusbruk. Det kan de blant annet få ved å henvende seg til fastlegen sin.

Håper dette var svar på det du lurte på!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut