Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Ungdomstjenesten - til stede for unge i Kristiansand

Mange unge synes det kan være vanskelig å strekke til og kjenner på usikkerhet på hvordan de skal klare alle kravene som stilles.
Hvis du over tid sliter med vonde tanker og følelser, hvis du ruser deg eller har problemer med å komme i gang med ting, så finnes det heldigvis noen du kan kontakte hvis det er noe du ønsker hjelp til.

Ungdomstjenesten - til stede for unge i Kristiansand
Sidsel Strand t.v. og Heidi Handeland møter ungdom på unges egne arenaer

Ungdomstjenesten i Kristiansand kommune tilbyr både lavterskel hjelp og mer langvarig hjelp til ungdom mellom 16 og 25 år i Kristiansand. 

Ungdom som kontakter Ungdomstjenesten har mange typer utfordringer. «Noen har det kjipt hjemme, noen sliter med psykiske problemer, mange har rusproblemer, og noen trenger hjelp til å rydde opp i ting som har klusset seg til. Vi treffer ungdom der det passer for dem», sier Sidsel Strand, som jobber i lavterskelteamet. Det er alltid noen som passer telefonen mellom klokka 08.30 og 15.30 på hverdager. Hvis noen ringer utenom denne tida, tar vi kontakt så fort vi er tilbake på jobb».

Heidi Handeland er koordinator for Feltteamet, som består av voksne som jobber med ungdom til daglig. Heidi forteller at Feltteamet ønsker å komme i kontakt med og bli kjent med ungdom under 25 år i Kristiansand.
Ungdom kan snakke med oss om det meste, Det kan være om alt fra ting som gjør livet vanskelig til at de ønsker å komme i gang med fritidsaktiviteter. De som jobber der er trygge, tydelige voksne, som kjenner systemet og kan lose ungdom videre om de har behov for det.
Heidi sier at de er til stede på uteområder der ungdom møtes, som i Kvadraturen, Nybyen, på Grim, Lund, i Baneheia og andre aktuelle steder.
Når de er ute, kan de også nås på Feltteamtelefonen, som er 91 24 26 98. For at alle skal vite at det er Feltteamet de møter, har de legitimasjonskort rundt halsen, med Kristiansand kommune trykt på blått bånd.
«Vi ønsker å bygge tillit til ungdommene, slik at de tør ta kontakt når de har behov for det», påpeker Heidi.

Hurtiglenker

Om ungrus.no:

Byvåpen - Kristiansand kommune

Nettstedet ungrus.no drives av Helse og mestring i Kristiansand kommune.
Mer om ungrus.no