Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Ungdomstjenesten - til stede for unge i Kristiansand

Mange unge synes det kan være vanskelig å strekke til og kjenner på usikkerhet på hvordan de skal klare alle kravene som stilles.
Hvis du over tid sliter med vonde tanker og følelser, hvis du bruker rusmidler på en måte som skaper problemer for deg eller om du har problemer med å komme i gang med ting, så finnes det heldigvis noen du kan kontakte hvis det er noe du ønsker hjelp til.

Ungdomstjenesten - til stede for unge i Kristiansand
Sidsel Strand t.v. og Heidi Handeland møter ungdom på unges egne arenaer

Ungdomstjenesten i Kristiansand kommune tilbyr både lavterskel hjelp og mer langvarig hjelp til ungdom mellom 16 og 25 år i Kristiansand.
Sidsel Strand jobber i Lavterskelteamet i Ungdomstjenesten. De har åpent mandag til fredag, kl. 9-15 og torsdag kl 9-17. Telefon til Lavterskelteamet er 947 90 627.
"Hvis noen ringer utenom denne tida, tar vi kontakt så fort vi er tilbake på jobb", sier Sidsel.

Sidsel forteller at ungdom som kontakter Ungdomstjenesten har mange typer utfordringer. «Noen har det kjipt hjemme, noen sliter med psykiske vansker, noen bruker alkohol og rusmidler for å døyve smerter eller vonde tanker. Noen merker at rusmiddelbruken går utover skole, jobb, økonomi og forholdet til venner og familie. Noen trenger hjelp til å rydde opp i ting som har klusset seg til. Vi treffer ungdom der det passer for dem». 

Heidi Handeland er koordinator for Gatepuls og Feltteamet, som begge består av ansatte i kommunen som jobber med ungdom til daglig. De møter barn og unge der de ferdes, både i sentrum og i bydelene, og de kan gjøre en ekstra innsats når det er behov for det. Heidi forteller at både Gatepuls og Feltteamet ønsker å komme i kontakt med og bli kjent med ungdom under 25 år i Kristiansand. Ungdom kan snakke med oss om det meste, Det kan være om alt fra ting som gjør livet vanskelig til at de ønsker å komme i gang med fritidsaktiviteter. De som jobber i Gatepuls og Feltteamet er trygge, tydelige voksne, som kjenner systemet og kan lose ungdom videre til hjelp om de har behov for det.
"De som arbeider i Gatepuls kan gjenkjennes på sine gensere med Gatepuls-logo og legitimasjonskort rundt halsen, med Kristiansand kommune trykt på grønt bånd. Feltteamet har også et slikt kort rundt halsen.
Vi ønsker å bygge tillit til ungdommene, slik at de tør ta kontakt når de har behov for det», påpeker Heidi, og legger til  at de som jobber i Gatepuls og Feltteamet har taushetsplikt.

Gatepuls er ute tirsdag onsdag og torsdag fra klokka 14-20.
Feltteamet er ute på kveldstid i helger og ferier.

Hvis du møter Gatepuls eller Feltteamet der du oppholder deg, vil de gjerne at du tar kontakt!

Hurtiglenker

Om ungrus.no:

Byvåpen - Kristiansand kommune

Nettstedet ungrus.no drives av Helse og mestring i Kristiansand kommune.
Mer om ungrus.no