Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Om alkohol

Hei!

Jeg lurer på hva alkohol inneholder, og hva som er dumt å få i seg for mye av?

Jente 12

Svar fra ungrus.no 07.11.2018

Hei!

Den alkoholen vi vanligvis snakker om er etanol, som finnes i alkoholholdige drikker som øl, sider, vin og brennevin. Alkohol dannes når en sukkerholdig væske gjærer. For å lage alkohol, kan man ta utgangspunkt i frukt, bær, plantesaft, honning, korn, poteter eller lignende og la dette gå gjennom en gjæringsprosess. Selv om både sukker og gjær finnes naturlig i råvarene, kan man kan tilsette begge deler for å stimulere gjæringsprosessen.
For å lage brennevin, lar man den alkoholholdige væsken gå gjennom et destillasjonsapparat. Da øker alkoholinnholdet og holdbarheten.

Hvis man får i seg for mye alkohol og blir full, kan man miste litt kontollen over seg selv. Da kan man både bli mer ukritisk og si og gjøre ting man ikke ville gjort hvis man var edru, men også få dårligere kroppskontroll. Da kan man lettere bli utsatt for uhell og ulykker. Det er også mulig å drikke så mye at man mister bevisstheten, og det kan være dødelig, om man ikke får behandling.

Håper det var svar på det du lurte på!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut