Svar fra ungrus.no 07.11.2018
Hei!
Den alkoholen vi vanligvis snakker om er etanol, som finnes i alkoholholdige drikker som øl, sider, vin og brennevin. Alkohol dannes når en sukkerholdig væske gjærer. For å lage alkohol, kan man ta utgangspunkt i frukt, bær, plantesaft, honning, korn, poteter eller lignende og la dette gå gjennom en gjæringsprosess. Selv om både sukker og gjær finnes naturlig i råvarene, kan man kan tilsette begge deler for å stimulere gjæringsprosessen.
For å lage brennevin, lar man den alkoholholdige væsken gå gjennom et destillasjonsapparat. Da øker alkoholinnholdet og holdbarheten.
Hvis man får i seg for mye alkohol og blir full, kan man miste litt kontollen over seg selv. Da kan man både bli mer ukritisk og si og gjøre ting man ikke ville gjort hvis man var edru, men også få dårligere kroppskontroll. Da kan man lettere bli utsatt for uhell og ulykker. Det er også mulig å drikke så mye at man mister bevisstheten, og det kan være dødelig, om man ikke får behandling.
Håper det var svar på det du lurte på!
Vennlig hilsen
Anne Wivestad
ungrus.no