Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen omhandler hvordan Ungrus samler inn og behandler informasjon om besøkende på våre nettsider. Erklæringen inneholder informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger og hva du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettsiden.

Bruk av Informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å samle nyttig statistikk om hvordan du bruker innholdet vårt. Denne informasjonen bruker vi for å forbedre, videreutvikle og tilpasse nettsidene våre. Dette kan for eksempel være informasjon om hvor du kommer fra, hva slags nettleser du bruker og hvordan du navigerer deg rundt på sidene våre.

Om iformasjonskapsler og samtykke

Fra 1. juli 2013 må alle som er ansvarlige for en nettside og bruker cookies, innhente brukernes samtykke. De aller fleste nettlesere er satt opp til å automatisk godta cookies, men dersom du ønsker det kan du velge å endre dette slik at cookies ikke blir akseptert. Vær imidlertid klar over at mange nettsteder er avhengige av cookies for å fungere som tiltenkt.

Informasjon som samles inn fra nettsiden vil kun benyttes internt og ikke bli delt med 3. part. Vi lagrer heller ikke informasjon som gjør det mulig for oss å identifisere enkeltpersoner.

Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan lagre cookies i din nettleser.

På www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.

Google Analytics

Google Analytics er en tjeneste for innsamling og analyse av besøksstatistikk. Denne tjenesten benytter cookies for å analysere hvordan brukerne benytter nettstedet. Google bruker informasjonen som innhentes for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett. Vi benytter informasjonen som samles inn for å se hvilke sider som blir besøkt, hvordan besøkende navigerer rundt på siden, hva slags utstyr som brukes for å lese nettsiden og lignende. Google Analytics samler ikke inn informasjon som gjør det mulig for oss å identifisere enkeltpersoner.

Google Tag Manager

Vi bruker Goolge Tag Manager for å organisere og styre script som kjører på våre domener.

Microsoft ASP.net

For å kunne skille ulike besøkende fra hverandre bruker programmeringsrammeverket asp.net en midlertidig cookie som inneholder en tilfeldig ID som varer i 20 minutter. Hver gang en side lastes, forlenges levetiden med nye 20 minutter. Denne cookien inneholder ingen personopplysninger.

Cloudflare

Cloudflare er en tjeneste som tilbyr weboptimalisering og sikkerhetstjenester for å forbedre og beskytte nettsider. Dette inkluderer en omvendt proxy, pass-through-sikkerhetstjeneste og et distribusjonsnett for innhold. Cloudflare samler informasjon om besøkende når de bruker vår nettside. Denne informasjonen kan omfatte, men er ikke begrenset til, IP-adresser, systemkonfigurasjonsinformasjon og annen informasjon om trafikk til og fra nettsiden. Denne informasjonen brukes av Cloudflare for å betjene, vedlikeholde og forbedre sine tjenester Dette kan for eksempel være for å hjelpe oss med å oppdage nye trusler, identifisere skadelige tredjeparter og gi mer robust sikkerhetsbeskyttelse. 

Søk

Vi lagrer informasjon om hvilke søkeord som benyttes av brukerne i nettsidens søkefunksjon. Hensikten med dette er å samle informasjon om hva brukere etterspør av informasjon og på den måten forbedre vårt informasjonstilbud. Det lagres ingen informasjon ut over de faktiske søkeord som benyttes. Det er med andre ord ikke mulig å knytte dette til opplysninger som gjør det mulig å indentifisere enkeltpersoner. 

Brukergenerert innhold

Vår tjeneste gir brukere mulighet til å stille anonyme spørsmål til vårt fagpanel. Ved registrering av spørsmål blir brukere bedt om å oppgi opplysninger om kjønn, alder og region. Disse opplysningene benyttes av vårt fagpanel som grunnlag for å kunne spisse besvarelsen, velge nivå på språk samt henvise til relevante tjenestetilbud. Registrerte spørsmål som inneholder personopplysninger blir anonymisert før publisering på nettsiden.

HTTPS og sikker overføring

Dette nettstedet benytter kryptering med HTTPS. HTTPS er en sikrere verson av HTTP som i praksis betyr at all kommunikasjon mellom vårt nettsted og din klient (for eksempel mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin) krypteres. Dersom du for eksempel fyller ut et skjema vil nettsiden være den eneste om kan lese dette. HTTPS sikrer også mot "tyvlytting" av informasjonen som sendes og at noen endrer på de sendte dataene. I de fleste nettlesere vises dette med en grønn hengelås i adresselinjen i nettleseren.

Dine rettigheter

Dersom du ønsker det har du krav på grunnleggende informasjon om hvordan dette nettstedet behandler personopplysninger. Informasjon om behandling av personopplysninger er gitt i denne erklæringen.

Besøkende av nettstedet har rett til:

  • å be om at uriktige og ufullstendige personopplysninger som har blitt innhentet gjennom nettstedet blir rettet, slettet eller supplert.
  • å motsette seg visse former for behandling av personopplysninger f.eks. automatisk profilering. Med automatisk profilering menes aktivitet som innebærer at det blir truffet beslutninger som gjelder enkeltpersoner uten at noe menneske deltar i saksbehandlingen.
  • å kreve at behandling av egne personopplysninger begrenses. Dette nettstedet registrerer ikke flere opplysninger enn det som strengt tatt er nødvendig og behandler opplysninger kun til formålene som er beskrevet i denne erklæring.
  • å klage til Datatilsynet på behandling den besøkende mener er i strid med personvernreglene.
  • å få informasjon dersom personopplysningene blir behandlet for et annet formål enn de ble samlet inn for.
  • å kreve å ta med seg opplysningene sine til en annen virksomhet, såkalt dataportabilitet.
  • å få informasjon om hvilke interne og eksterne instanser som har mottatt opplysninger om den besøkende.


Henvendelser skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.
Klikk HER for å be om sletting eller innsyn.

Kontaktinformasjon

Spørsmål og henvendelser angående denne nettsiden kan rettes til [email protected].

Hurtiglenker

Om ungrus.no

Nettstedet ungrus.no drives av Informasjons- og forebyggingsteamet i Kristiansand kommune.  
Mer om ungrus.no