Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Konsekvenser av kontaktformidling for russalg

Hei!

Jeg har gitt en en rusbruker kontaktinfomasjon til en venn av meg. Kan det bety at jeg sprer narkotika og hjelper ham? Narkotikabrukeren var tidligere kamerat til min kjæreste. Han ble fengslet og kom ut av fengsel og startet å selge. En dag han var rundt huset mitt og spurte meg om jeg ville kjøpe hasj fra ham, han pusha meg liksom, men jeg sa nei. Han spurte meg om jeg har noen venner som vil ha. Jeg sa at jeg ikke visste sikkert, men kanskje.
Så ga jeg ham min kamerats snapchat, bare for at han skulle slutte å snakke med meg. Politiet fikk vite om det, og de tenker at jeg har hjulpet ham med å selge narkotika. Hva er konsekvensene for meg? Hva kan jeg gjøre?
Han har egentlig ikke noe bevis på meg, så kan jeg bare nekte alt?
Jeg er ikke norsk statsborger og har ikke permanent opphold. Jeg er redd at dette gjør saken vanskelig for meg.

Kvinne

Svar fra ungrus.no 07.01.2019

Hei!

Jeg skjønner at du har kommet i en vanskelig situasjon. Det er umulig for oss å si om dette kan få noen konsekvenser for deg. Det kan virke bagatellmessig, men vi vet ikke hvordan politiet tenker i akkurat denne saken.
Det viktigste du kan gjøre for å sikre deg mot å få på deg forhold som kan gå ut over oppholdstillatelsen, er at du unngår å bli blandet opp i nye saker som er knyttet til rus og kriminalitet.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut