Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre rusmidler

Skoleoppgave om heroin

Hei, det er oss igjen!

Vi er 11/12 år og har en skoleoppgave om heroin.
Kan vi få noen raske fakta?

Gutt 12

 

Svar fra ungrus.no 07.04.2017

Hei!

Når dere trenger raske fakta til en skoleoppgave, kan det være lurt å se hva som allerede ligger ute på nettsiden vår. Vi har skrevet om heroin og andre opioider under "Rusmidler" og vi har svart på spørsmål om heroin tidligere.
Fordi alle som er i svartjenesten til ungrus.no er opptatt med sine ordinære jobber på sitt fagfelt, har de en svarfrist på ei uke, og det passer ikke alltid når man selv har en oppgave som skal leveres.

Så til det dere spør om: Heroin, opium og morfin er stoffer som brukes til å dempe smerter med og til å ruse seg på. Disse stoffene blir laget av opiumsvalmuen, som er en blomst som dyrkes i enkelte varme deler av Europa og i Asia.
Opioider er et fellesnavn på både naturlige og lignende, kunstige stoffer som kan gi bedøvende og smertestillende virkning. Alle disse stoffene kan man også bli avhengig av.
Hvis dere vil har mer fakta om heroin, kan dere gå inn på helsenorge.no.

Lykke til med oppgaven!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut