Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Tips til å slutte med cannabis?

Hei!

Har røyka hasj og marihua i 25 år. Begynte når jeg var 20 og har også tatt de fleste andre psykoaktive stoffene regelmessig. 

Tenker på å slutte nå og kanskje få meg et litt annet privatliv enn det som følger med. Har ofte noen ukers opphold med veldig virkelige drømmer, ikke mareritt men veldig usammenhengende. Når jeg endelig kan fyre opp igjen, så er det som om jeg detter helt ut av verdenskartet. Men stoffet har tatt overhånd, på en måte, så det er det jeg lengter etter å ha.. Er nå 45 år gammel å vil slutte.. Noen tips? Ikke NA, det har jeg prøvd og liker ikke å si noe i samtaleringen da de fleste er avhengig av mye sterkere stoffer og sliter såpass at jeg bare blir deppa på deres vegne.

Voksen mann

Svar fra ungrus.no 11.03.2020

Hei

Først vil jeg si at jeg synes det er veldig flott at du har kommet frem til en beslutning at du ønsker å slutte med cannabis. Når man har brukt et stoff over tid og blitt avhengig, er det vanskelig å komme seg ut av dette, men det finnes hjelp å få. Etter langvarig bruk av cannabis er det vanlig å få abstinenssymptomer. Dette kan for eksempel være nedstemthet, irritabilitet/sinne, svetting, mareritt, søvnproblemer, rastløshet. De fleste symptomene går over etter 1-3 uker etter sluttdato. Avhengigheten og suget etter rus er imidlertid ofte noe man kjenner på over lengre tid og er det som er vanskeligst å håndtere.
Ofte trenger man hjelp av en terapeut, det kan være på dagtid eller som en innleggelse på et behandlingssted. Jeg vil råde deg til å ta kontakt med fastlegen din så kan dere sammen bli enige om hva som er det rette for deg og eventuelt om du skal henvises til et behandlingssted.
Jeg kan også anbefale en app, som heter HAP, som er beregnet som et hjelpemiddel til deg som ønsker å slutte med cannabis. Her finner du informasjon og hjelp om hvordan du kan overvinne risikosituasjoner, triggere, praktiske råd, tips for å håndtere russuget, jobbe med motivasjon mm.

Lykke til og ha tro på deg selv!

Vennlig hilsen

Madelene Skårdal 

Ruskoordinator

Hasjavvenning Kristiansand

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut