Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Om hasj og effekter

Hei!

Kan dere forklare alle de ulike typene hasj som finnes og hvilke effekter de gir?

Jente 16
 

Svar fra ungrus.no 20.02.2018

Hei!

Jeg er usikker på hva du mener når du ber om en forklaring på de ulike typene hasj som finnes; mener du hasj eller kanskje ulike cannabisprodukter?
Hasj varierer i kvalitet og farge og får gjerne kallenavn etter hvilket område den kommer fra, for eksempel afghaner, marrokaner, libaneser o.l. 

Du spør også om hvilke effekter de ulike typene typene hasj gir. Cannabisrus er nok ganske lik, samme hvilket produkt man får i seg, men noen produkter inneholder mer av virkestoffet THC enn andre og vil kunne gi en sterkere rus. I tillegg er det forskjell på om du røyker cannabisen eller om du spiser den. Røyking vil gi en raskere effekt og rusen vare kortere enn om man får det i seg via mat eller drikke.

Når det gjelder ulike cannabisprodukter, er de mest brukte: hasj, marihuana og cannabisolje.

Hasj er kvae/saft fra planten som presses sammen med plantedeler. Hasj kan både spises og røykes. Ved spising kommer effekten senere og varer lengre. Hasj kommer vanligvis i tykke, brune eller sorte plater, som igjen deles opp i mindre klumper/brukerdoser. Disse klumpene smuldres igjen opp, og blandes vanligvis med tobakk før røyking. THC-innhold i hasj ligger gjerne på ca 10%, men beslag i senere tid har vist at enkelte partier kan ha så mye som 30%.

Marihuana er tørkede (hovedsakelig grønne) blader, stilker, frø og toppskudd fra hunnplanten som vanligvis males og røykes. Marihuana røykes noen ganger rent, men ofte også utblandet med tobakk. THC-innholdet i marihuana ligger som regel mellom 11-25%, avhengig av hvilken del av planten som er brukt.

Cannabisolje blir trukket ut av plantene ved hjelp av et løsemiddel. Den er flytende og vil normalt påføres tobakk/hasj/marihuana for deretter å røykes. (Kilde: Rustelefonen.no)

Du kan lese om rusvirkning og hvordan cannabis påvirker kroppen på helsenorge.no. Rustelefonen har også informasjon om virkninger og bivirkninger ved bruk av cannabis.

Håper du med dette har fått svar på det du lurte på!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut