Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Engstelig for graviditet

Hei! 

Jeg er svært redd for at jeg kan være gravid. Jeg og kjæresten min koste i helgen, men vi hadde ikke samleie (penetrasjon i vagina). Det som skjedde var at jeg ga han oralsex og dette førte til at han fikk utløsning i munnen min. Jeg spyttet dette ut og vasket hendene mine og til slutt hjalp han tørke seg (Er sikker på at jeg vasket hendene etter dette også). Han vasket også hendene. Ca 30-45 minutter senere koste vi igjen hvor han fingret meg. Jeg er redd for at han har hatt sæd på fingrene og ført dette inni meg, selvom jeg vet at det er en liten sannsynlighet fordi: 1. han vasket hendene, 2. det hadde gått 30 min og 3. han kom i munnen min og dette ble spyttet ut. Etter dette kom han på magen/brystet mitt, men dette tørket vi opp med våtservietter med engang og vasket hendene (mest sannsynlig). Vi koste ikke mer etter dette. Jeg er svært redd for at jeg kan ha blitt gravid. Jeg tenkte også at kanskje jeg ikke vasket hendene mine bra nok etter kosingen og gikk på do for å tisse, og på en eller annen måte har fått sæd på vaginaen min. Dette skjedde på søndag, og i en app jeg har står at jeg har eggløsning imorgen (fredag). Dette stresser meg bare enda mer. Jeg har følt små press i nedre mage de siste dagene, men jeg vet at dette kan være fordi jeg har eggløsning snart, eller fordi jeg kan være opplåst og stresset.

Jeg er utrolig bekymret og redd, og håper dette ordner seg. Jeg setter uendelig stor pris på svar! Tusen takk!

Hilsen jente 19

Svar fra ungrus.no 25.06.2021

Hei! 

Du skriver at du er svært redd for at du skal være blitt gravid etter å ha vært sammen med kjæresten din i helgen. Slik du beskriver hendelsesforløpet gjennom helgen, kan du ikke være blitt gravid. Jeg kan ikke se at det er en mulighet for at sæd kan være kommet inn i deg.

Jeg vil videre råde deg til å oppsøke fastlegen din eller helsestasjon for ungdom (HfU) for å se på mulighet for eventuelt å begynne med prevensjon. Ved å få en prevensjon som er god for deg, kan du slippe engstelsen for å skulle bli gravid når du er sammen med kjæresten din som du beskriver det, også om dere har samleie.
Å bli så engstelig som du nå har blitt, gjør vondt. Det er også helt vanlig at når en tenker mye på at det kan ha skjedd, så leter en liksom etter symptomer som kan bekrefte det "verst tenkelige". Jeg tror det er det stresset som du beskriver som fører til de ulike symptomene og håper det roer seg ned for deg. Om ikke det gjør det, råder jeg deg til å ta det opp med fastlege eller HfU. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut