Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

14-åring med rusproblemer

Hei!

Jeg er en 14 år gammel jente som er avhengig av GHB og heroin, og jeg klarer ikke å slutte.
Jeg trenger hjelp!

Jente 14

Svar fra ungrus.no 31.05.2018

Hei!

Hvis du er blitt avhengig av rusmidler som 14-åring, er det viktig at du søker hjelp raskt. Det er veldig bra at du selv ønsker å ta tak i rusproblemet ditt!
Det er mange som kan hjelpe, og det er kanskje enklest å ta kontakt med helsesøster eller sosiallærer på skolen. Du kan også kontakte fastlegen for å få hjelp.
Siden du bare er 14 år, er det viktig at foreldrene dine blir informert, slik at de kan ta det ansvaret de har for å hjelpe deg. Hvis foreldre dine, av en eller annen grunn, ikke klarer å ta dette ansvaret, kan barnevernet kontaktes og bli en viktig støttespiller. Du kan også kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111 for å drøfte situasjonen din.

Barn og unge og vennene deres skal ikke gå å bære på store hemmeligheter alene. Det er viktig at du snakker med en voksen du har tillit til, og som kan hjelpe deg videre.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no
 

 

 


 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut