Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Cannabis på skolen

Hei!

På skolen min er det folk som driver og dealer cannabis. Jeg blir daglig spurt om å kjøpe, men merker at jeg muligens kan komme til å falle for fristelsen. Men, jeg står på mitt! Skal ikke gjøre det! Jeg prøver ihvertfall, men jeg er redd for at jeg muligens kan falle for fristelsen. Jeg vet jo at cannabis er ulovlig..de som dealer det på skolen trenger hjelp! Hva skal jeg gjøre? Jeg kan jo ikke akkurat tyste på dem?

Jente 16.

Svar fra ungrus.no 10.06.2011

Hei!

Takk for at du tok kontakt med oss!

Det er et alvorlig tema du tar opp! Dealing på skolen, eller andre steder er, slik du sier, helt ulovlig og straffbart. Du sier at du er redd for å falle for fristelsen og det er det nok flere elever ved skolen din som er. Jeg blir glad når du sier at du vil stå på ditt og ikke falle for fristelsen! Flott! Stå fast på det!

Jeg kunne ønske at du tok kontakt med en voksen på skolen for å fortelle om dette. Lærer?  Rådgiver? Rektor?  Det er ikke å tyste, men å bry seg om andre, deg selv og hele skolemiljøet. Ingen vil at det skal deales stoff på en skole!

Jeg er helt enig i at de som dealer trenger hjelp. Hjelp finnes, og de som ønsker hjelp skal få hjelp, men det er ikke ditt ansvar å hjelpe de som dealer.

Du må gjerne ta kontakt med meg eller Grete på Sofot om du ønsker å snakke mer om denne saken!

Hilsen Anne-Randi Hanssen

Helsesøster

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut