Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Hva er farlig med cannabis?

Hei!

Jeg er en gutt på 17år som røyker cannabis. Jeg har valgt dette rusmiddelet istedenfor alkohol, og er personlig for legalisering. Jeg personlig har kun funnet små ulemper med cannabis i forhold til for eksempel alkohol.

Jeg lurte bare på om dere kunne si meg noe som er "negativt" med cannabis og hva som kan være / er farlig med stoffet.

Mvh gutt 17 som er for legalisering.

Svar fra ungrus.no 19.12.2011

Hei gutt 17.

Takk for at du skriver til oss. Jeg velger å svare direkte på ditt spørsmål: Hva er negativt med cannabis, hva kan være / er farlig med stoffet .

De siste årene har det vært forsket mer og mer på cannabis og skader. Cannabis inneholder mange stoffer. Det viktigste er THC. Cannabis er fettløselig. I hjernen er det mye fett. THC binder seg til reseptorer i bl.a hjernen og påvirker funksjoner i mange områder av hjernen. Vi vet at våre kognitive funksjoner som oppmerksomhet, konsentrasjon og hukommelse påvirkes ved cannabismisbruk. Veldig mange som vi i Hasjavvenning Kristiansand snakker med , sier at de husker dårlig. Jeg vet ikke om du kjenner deg igjen i det?

I tillegg er det slik at sjansen for å utvikle psykisk sykdom økes ved cannabismisbruk. Dette gjelder bl.a fare for psykoseutvikling. Andre helseskader som er bevist er bl.a påvirkning av immunforsvaret, lungene, hjerte-karsystemet, sædkvalitet, testikler, foster mm. Det har også vært gjort undersøkelser som viser at cannabis kan påvirke våre ferdigheter i trafikken bl.a med tanke på bilkjøring. Rusmisbruk påvirker også de nærmeste rundt.

Hvis du ønsker mer informasjon eller litteratur om skader ved cannabisbruk, er du velkommen til å ringe oss i Hasjavvenning Kristiansand på telefon 97 12 30 69.

 

Vennlig hilsen

Anne-Randi Hanssen

Helsesøster og koordinator Hasjavvenning Kristiansand

 

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut