Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Påvisning av hasjbruk 1

Hei!

Jeg prøvde å røyke hasj for første gang igjen (på to år) og så lurte jeg på hvor lenge dette vil være merkbart på prøver? Både blod, urin og hår.
Som sagt har jeg kun prøvd ved tre anledninger, en gang for 2 år siden, og 2 ganger på et døgn nå for noen dager siden. Skal først reise med fly fra USA, deretter inn militæret senere i høst (om 2-3 uker).
Alt dette er selvsagt forutsett at jeg ikke røyker igjen.

Hilsen ung mann

Svar fra ungrus.no 30.07.2013

Kjære unge mann.

Problemet med innholdsstoffene i hasj er at det lagres i fettvevet i kroppen og skilles gradvis ut derfra. Dermed kan det gå flere uker fra man stopper med fast bruk  før urinprøvene er uten spor av cannabis. Med kortvarige inntak forholder det seg annerledes. Her kan man regne med at urinprøver blir rene i løpet av få dager. Blodprøver er lite egnet til å vurdere cannabisinntak, her er det snakk om timer før stoffet er ute av blodet. Hårprøver krever større inntak før det blir utslag, dessuten er cannabis vanskelig å analysere i hårprøver.

Med det inntaket du forteller om, vil prøvene i alle fall være negative etter en uke, antagelig før.

Hilsen

Dagfinn Haarr

spesialist i allmenn- og samfunnsmedisin

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut