Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Å skjule at man er full

Hei!

Hvordan gjemmer jeg at jeg er dritings for mine foreldre?

Gutt 14

Svar fra ungrus.no 14.06.2021

Hei!

Jeg lurer litt på hvorfor du drikker deg dritings og hvorfor du ønsker å skjule det for dine foreldre?
Vanligvis ville jeg tenkt at hvis en 14-åring drikker seg dritings, så ville jeg håpet på at foreldrene hadde funnet ut av det og tatt ansvar.

Å drikke på en slik måte er usunt for alle, men det er ekstra risikofylt for deg, som er så ung. Mange synes det er spennende å teste ut rusvirkningen som alkohol gir. Alkohol kan gjøre at en slapper av og har det gøy, men den gjør også at vi blir mer impulsive, blir mindre selvkritiske og får dårligere kooordinasjon og vurderingsevne. Det gjør at man blir mer utsatt for å komme opp i situasjoner som kan være vanskelig å takle. Risikoen for å bli rammet av uhell og ulykker øker også når man drikker.

Dersom det er noe som plager deg som gjør at du føler trang til å drikke deg full, vil jeg anbefale deg å snakke med en voksen du stoler på om hvordan du har det. Det kan være en i familien, en nabo, eller en lærer eller helsesykepleier på skolen.
Mange som drikker eller ruser seg på andre ting, har opplevd vonde ting som de prøver å døyve med rus. Hvis man får hjelp til å gjøre noe med det som er vanskelig, vil ofte behovet for rus bli mindre.

Jeg vet at jeg nå har svart på noe annet enn det du spurte om og håper du forstår at vi i ungrus.no ikke kan komme med en oppskrift på hvordan man kan skjule rusbruk. 

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut