Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Endret syn på kjærestens hasjrøyking

Hei!

Jeg har vært sammen med kjæresten min i snart 3 år. I starten av forholdet spurte han om hva jeg tenker om hasj. Jeg svarte ærlig og sa at det ikke er noe jeg er i mot, men heller ikke noe jeg ønsker å prøve. Litt etter dette fant jeg ut at han røyker hasj med kompiser nå og da. Han røyker på fest og hvis han er med kompiser og de skal kose seg med en film o.l. Han er aldri høy når vi er sammen, og røyker aldri i nærheten av meg.
Nå i ettertid er dette noe jeg tenker mye på. Jeg står ikke lenger for det jeg svarte tidligere da han spurte meg hva jeg synes om hasj. Jeg har fortsatt ikke noe i mot at folk driver med det, men jeg vil ikke at han skal drive med det. Ikke fordi han gjør meg noe, for han er verdens snilleste og jeg elsker han av hele mitt hjerte, men fordi jeg har begynt å tenke langsiktig og ønsker ikke å skape familie med en som røyker.
Jeg synes dette er veldig vanskelig å ta opp med han fordi han tror at jeg ikke har noe problem med det, samtidig går jeg rundt å tenker på dette hele tiden og jeg blir veldig lei meg.
Er det noen tips/råd jeg kan få med tanke på dette? Jeg vet jo at jeg må ta det opp med han, og at jeg eventuelt må gjøre det slutt dersom han velger hasjen, men det er så utrolig vondt å tenke på, i og med at vi har det så fint sammen, og han er så snill mot meg.

Hilsen jente 22 år

Svar fra ungrus.no 06.01.2022

Hei jente 22 år. 

Takk for at du skriver til oss i ungrus. Du skriver veldig ærlig og reflektert om dine tanker omkring din kjærestes bruk av hasj. 

Du tar i starten av forholdet tydelig ståsted til eget avhold og hans bruk. Det at dine holdninger til dette endres med tanke på å skape en familie tenker jeg er et naturlig og voksent valg. 

Selv om han ikke ruser seg sammen med deg, så påvirker dette deg, og vil påvirke en fremtidig familie.  

Jeg støtter deg i å ta opp dette med kjæresten din. Prøv å være like ærlig som du er her; at du tenker på dette hele tiden og blir lei deg av det. 

Nå vet ikke jeg hvor ofte og hvor mye han bruker. Om han skulle ønske å slutte, men ha vansker med det på egen hånd, så finnes det hjelp å få.

Rustelefonen har utvilket en hasjavvenningsapp. Appen gir informasjon om vanlige utfordringer en kan oppleve når en slutter med cannabis etter langvarig bruk, og gir tips, råd og strategier for å holde seg rusfri.

Fastlegen kan eventuelt også hjelpe med henvisning til det offentlige hjelpeapparatet. 

Lykke til, jeg ønsker deg alt godt! Spør gjerne igjen om det er noe mer du ønsker å snakke om. 

Vennlig hilsen

Ann Christin Haugen 

Avdeling for rus og avhengighet

Sørlandet sykehus

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut