Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Rivotril

Hei!

Har tatt 15 rivotriler, er det farlig?

Jente 18+

Svar fra ungrus.no 14.10.2020

Hei!

Takk for at du sender spørsmål til oss. 

For det første vil virkningen av 15 rivotril være avhengig av hvor mange rivotril du vanligvis tar og hvor ofte. I tillegg vil styrken på hver tablett også virke inn. Vi er kjent med at det finnes rivotril av ulik kvalitet på det illegalle markedet, der det kan være vanskelig å angi styrke.

Jeg vil forklare nærmere: Ved jevnlig bruk av vanedannende stoffer som benzodiazepiner (her: rivotril) vil du kunne oppleve at effekten avtar når legemiddelet tas i samme dose over tid eller at man må øke dosen for å få samme effekt. Dette kalles toleranseutvikling. 

Store doser rivotril gir rusvirkning. Dersom du ikke bruker rivotril regelmessig, vil også lavere doser kunne gi rusvirkning. Dersom dosene er svært høye, kan det føre til at du kan bli svært trøtt og sløv. Symptomer på forgiftning av benzodiazepiner( her: rivotril) er uregelmesssig og nedsatt pustefrekvens, nedsatt bevissthet, blodtrykksfall, nedsatt muskeltonus og nedsatt kroppstemperatur. 

Benzodiazepiner generelt, også rivotril, regnes som lite overdosefarlige dersom du ikke blander med andre rusmidler eller legemidler. Overdosering av rivotril er normalt ikke livstruende med mindre den er kombinert med andre dempende stoffer, som f.eks alkohol. Du kan lese mer om rivotril og andre benzodiazepiner på rustelefonen.no.

Håper dette var svar på spørsmålet ditt. 

Et godt råd kan være og alltid være sammen med noen. 

Ta vare på deg selv med å være føre var!

Vennlig hilsen

Carina Egeland

Avgiftningsposten

Avdeling for rus og avhengighetsbehandling

Sørlandet sykehus

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut