Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Hjelp til å slutte å drikke

Hei!

Jeg har slitt med alkoholavhengighet i snart 2 år nå.
Jeg drikker gjennomsnittlig hver dag en halv flaske brennevin når jeg kommer hjem.
Jeg har forsøkt og slutte flere ganger, men jeg klarer ikke.
Jeg trenger hjelp.

Gutt 19

Svar fra ungrus.no 13.03.2017

Hei

Så flott at du tar kontakt og vil ha hjelp til å slutte å drikke! Nå som du skriver til oss om dette, er du allerede kommet et godt skritt på veien. Erfaringsmessig er det de som innser at de trenger hjelp, og våger å ta imot som klarer seg best i behandlingen.

Du skriver at du har forsøkt å slutte flere ganger på egen hånd uten å lykkes, og at du trenger hjelp. Mange som har et alkoholproblem trenger profesjonell hjelp til å slutte å drikke. Det beste er å ta kontakt med din fastlege for å finne ut hva slags behandling som kan være riktig for deg. Dette kan for eksempel være poliklinisk behandling med individuelle samtaler og oppfølging, eller døgnbehandling hvor man følger et behandlingstilbud over flere uker mens man er innlagt. Du kan lese mer om de forskjellige behandlingstilbudene i Kristiansand og regionen på avhengighetsbehandling.no.
Hva som passer best for deg, kan du drøfte både med fastlegen din og eventuelt med behandler på Avdeling for rus og avhengighetsbehandling ved Sørlandet sykehus.

En annen måte å få hjelp på, er å ta kontakt med det kommunale hjelpeapparatet. Kristiansand kommune har en oppfølgingstjeneste for ungdom under 25 år, som heter Ungteam. Jeg og de andre som arbeider der er fagfolk som kan mye om psykisk helse og rus, og vet hvilken hjelp som kan tilbys i kommunen og i spesialisthelsetjenesten. Vi kan også hjelpe med andre ting, dersom det er behov for det. Du kan ta kontakt med Ungteam på kontakttelefon 947 90 627 i ukedagene mellom kl. 08.00 – 15.30, torsdager til kl. 19.30.

Det er veldig bra at du ønsker hjelp, det er ofte det første og viktigste steget. Hvorvidt man lykkes med behandlingen, avhenger ikke bare av viljen for endring hos den som har et rusproblem, men også av å ha støtte og forståelse hos sine nærmeste. Det er viktig å ha gode, trygge støttespillere rundt seg, spesielt familie og venner. De kan hjelpe deg til å holde fast på motivasjonen i perioder når ting oppleves som ekstra vanskelige, være heiagjeng når det trengs, og se og gi tilbakemelding på de fremskrittene som gjøres underveis.

Jeg er glad at du valgte å skrive til oss, og håper du fikk svar på det du lurte på. Dersom du har flere spørsmål ring oss gjerne på kontakttelefon til Ungteam eller skriv til oss igjen. Ønsker deg masse lykke til videre!

Vennlig hilsen

Aida Krpo

Fung. avd.leder Ungteam

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut