Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Aldersgrense for sex og p-piller?

Hei!

Kan 13-åringer gå på p-piller?
Kan man ligge sammen hvis man har samtykke av begge, selv om man er under 16?

Jente 13

Svar fra ungrus.no 13.01.2021

Hei jente 13 år!

På det første spørsmålet ditt om 13 åringer kan bruke p-piller er svaret ja. Men, det er så utrolig mye som er imellom at en jente ønsker å gå på p-piller og at hun faktisk gjør det.
For at en jente på 13 år skal få begynne med p-piller, så må hun ha en time hos en lege som kartlegger behovet for p-piller. Om det er for prevensjon, så vil legen også sjekke ut om p-piller er den beste løsningen eller om du heller bør bruke et annet prevensjonsmiddel. Det er ikke ofte at jenter på 13 år begynner med p- piller eller andre prevensjonsmidler, men i de tilfellene der jenter på 13 år har behov for det, skal hun få god og kyndig rådgivning knyttet til dette. Det kan du få hos fastlegen din og på Helsestasjon for ungdom.

To ungdommer som begge er under 16 år kan ligge sammen/ha sex når begge to ønsker det og ingen kjenner seg presset til det.

Jeg legger ved en artikkel fra ung.no om sex for første gang som sier litt om flere ulike spørsmål mange kan ha når det gjelder å ha sex.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut