Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Beskyttet mot graviditet?

Hei!

For snart en uke siden glemte jeg å ta en p-pille. Jeg hadde samleie dagen før altså på søndag, og glemte den på mandag. Jeg tok den på tirsdag og har brukt kondom etter det+ p-pillene.
Jeg er livredd for at jeg er gravid og klarer ikke å tenke på noe annet. Har alltid vært VELIDG flink til å ta de til samme tid. Burde jeg være redd?

Jente 17

Svar fra ungrus.no 21.04.2020

Hei jente 17 år! 

Forstår at dette er noe som stresser deg veldig. Det er også en situasjon som du slettes ikke er alene om å havne i. Mange jenter som bruker ulike former for p piller opplever en eller annen gang å glemme en pille. Hovedspørsmålet til deg selv er om du på tidspunktet du glemte pillen har tatt pillene i 3 uker eller mer sammenhengende. Om du har tatt virksomme piller (ikke sukkerpiller) hver dag i 3 uker, er du helt trygg  på at du ikke kan bli gravid. Om du også etter at du glemte fortsetter å bruke kondom i tillegg til p-pille, så er du helt trygg for å ikke bli gravid. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut