Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Bifil sønn

Hei!

I dag fikk jeg en melding av sønnen min på 12 år om at han er bifil. Aldri sett den komme, men vi er selvfølgelig støttende. Han fortalte at han har tenkt på dette siden januar (4mnd), men det kan selvfølgelig være lenger. Han har likt en gutt, men liker nå en jente. Hvor reelt er dette når man er 12 år?
Han har vanskelig for å fortelle ting i utgangspunktet, så er litt satt ut fordi at han faktisk gjorde det!

Mamma til 12-åring

Svar fra ungrus.no 15.05.2023

Hei! 

Det viktigste du kan gjøre er å støtte sønnen din og være der for han i hans søken. Han er veldig tidlig i utviklingrn, og det er enda mye som kan skje som han selv må finne ut av. Det er ikke uvanlig at unge gutter og jenter kan gå gjennom faser der de lurer på hva slags legning de har. Hva betyr det å like en person? Hva betyr det å forelske seg og hva betyr det å tenne seksuelt? 

Din sønn høres ut som en gutt med mange tanker og det er veldig fint at han deler dette med dere. Fortsett å være der for han og hør på han i hans søken. Det er han som etterhvert vil klare å finne ut av dette i hans eget tempo.
Lykke til! 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut