Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Er jeg trans?

Hei!

Jeg vet ikke om jeg er trans eller ikke. Kan jeg få hjelp?

Annet, 8 år 

Svar fra ungrus.no 12.09.2022

Hei! 

Du lurer på om du er trans, og du er 8 år. Jeg vet ikke bakgrunnen for at du spør om dette, men går ut fra at dette er noe du har tenkt mye på. Å være trans handler om at en person oppfatter å tilhøre et annet kjønn enn den er født med. 

Om ikke du kjenner på at du kan snakke med dine foreldre eller andre voksne i familien om dette, så kan du prate med helsesykepleier på skolen. Helsesykepleier er på skolen flere dager hver uke. Hun eller han kan hjelpe deg og finne ut av hva det er du lurer på og evt bistå med henvisning videre, i samarbeid med fastlege og foresatte. Helsesykepleier kan også hjelpe deg til å ta det opp med foreldrene dine om du opplever at det er vanskelig å snakke med dem.

Noen barn finner ut veldig tidlig at de ikke klarer å se seg selv i det kjønnet de egentlig tilhører. Det er heller ikke uvanlig at noen barn kan stille endel spørsmål rundt det med kjønn og har behov for å utforske det mer enn andre.
Jeg legger også ved en side fra ung.no som handler om kjønnsidentitet

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut