Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Røyk og snus

Ærlig om snus

Hei!

Jeg har lyst til å fortelle foreldrene mine at jeg snuser, men vet ikke hvordan. De har tatt meg en gang før, og det var en reaksjon jeg ikke hadde ønsket.
Jeg har blitt så avhengig at jeg ikke klarer og stoppe. Jeg har alltid vært ærlig mot mamma og ønsker derfor å ikke holde det hemmelig lenger.

Gutt 16

Svar fra ungrus.no 22.02.2018

Hei gutt 16 år!

Så fint at du har lyst til å fortelle dette til foreldrene dine!
Det høres ut som du har et godt forhold til foreldrene dine, men at de kanskje vil ta i mot meldingen fra deg med litt blandete følelser. De vil nok likevel sette pris på din åpenhet. Noe fasitsvar på hva som er den beste måten å gjøre det på, er vanskelig å komme med, men det  kan være lurt er å sørge for at du har begge to til stede, for eksempel rett etter dere har spist middag. Si til dem at du har lyst til å fortelle noe til dem og du ønsker at de skal høre på deg. Da vil de helt sikkert gi deg tid til å komme med det du vil si, og de vil skjønne at det er viktig for deg å si dette til dem.

Videre kan det tenkes at dine foreldre vil snakke med deg om snusbruken og gjerne anbefale deg å slutte, men det er noe du i så fall kan ta sammen med dem.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesøster

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut