Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Filming av overgrep

Hei! 

Vi to er en gutt og ei jente på 17 år. Vi er bror og søster, tvillinger og bestevenner. Vi to har hengt sammen med et kjærestepar som er en gutt og ei jente på 20 år ei stund nå. For ei stund sia var vi to på fest hjemme hos dette kjæresteparet. Det var bare oss fire på denne festen, og det blei litt mye alkohol på denne festen. Først var det hyggelig, men så begynte kjæresteparet å krangle med oss to. De kalte oss for to små drittunger som kunne trenge ris. Plutselig dro de ned buksene og trusene våre og ga oss skikkelig ris begge to. De kjefta på oss mens de ga oss ris. Da de var ferdige med å slå løs på rumpene våre, og vi to dro buksene og trusene våre på oss igjen. Da fortalte og viste kjæresteparet oss at de hadde filma dette med et skjult kamera som de hadde gjømt i leiligheta si. Så fortalte de oss at hvis vi sladrer til politiet, så skal de legge denne filmen ut på Internett. Vi to løp gråtende hjem begge to.

Kjæresteparet har både ringt oss og sendt meldinger til oss, hvor de har spurt om vi to har sladra. Og de truer oss med hva som skjer hvis vi sladrer. Vi to vil ikke ha noe mer med dette kjæresteparet her å gjøre.
Vi to tør ikke å gå til politiet, fordi vi hadde drukket en god del alkohol begge to da dette skjedde. Så vi er redde for at politiet ikke skal tru oss.

Hva skal vi to gjøre?

Hilsen tvillingbror og tvillingsøster på 17 år, som er bestevenner.

Svar fra ungrus.no 13.10.2020

Hei dere to, 

Det dere to har vært med på sammen med paret på 20 er ikke ok. Dere har blitt utsatt for overgrep og det er en ikke lovlig handling. Selv om omstendighetene rundt hendelsen kjennes vanskelig fordi dere to hadde drukket alkohol, så bør dere snakke med en voksen om det som har skjedd. Om ikke dere kjenner på at dere kan gå til politiet, så er det kanskje en annen voksen dere kan stole på hjemme eller på skolen som dere kan fortelle dette til. At dere nå i ettertid blir utsatt for trusler om å frigi film osv gjør det ikke bedre. Om dere velger å gå til politiet eller snakke med andre voksne om det dere har opplevd, så vil jeg tro at dere vil bli godt ivaretatt. At dere denne kvelden hadde drukket alkohol vil ikke være ødeleggende for det. Det aller viktigste er at dere forteller hva som har skjedd og at dere får hjelp som kan gjøre at dere slipper å være engstelige for hva paret vil gjøre videre.

Jeg legger ved link til side på ung.no som omhandler lignende saker.

Med vennlig hilsen

Aina kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut