Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Frykter at nudes blir spredt

Hei!

En mann over 18 screena nudesa mine og sa han skulle spre dem hvis jeg ikke sendte flere bilder til han. Jeg sa «kjør på, jeg er under 16» og da sa han at han slettet dem.
Jeg prøvde å late som jeg ikke var redd for det han hadde sagt eller at han skulle spre dem. Jeg har navn, telefonnummer, adresse og foreldrenes navn/fb som jeg fant når jeg lette etter han på sosiale medier for å se om han hadde spredt dem ennå.
Hva skal jeg gjøre? Kommer ikke til å snakke med foreldrene mine om dette.

Jente 14

Svar fra ungrus.no 18.12.2020

Hei! 

Du skriver at du  opplever at du har blitt utsatt for press til å sende flere nudes til en som er over 18 år og du oppgir at du er 14 år. Du har vært veldig modig som har svart tilbake som du har gjort. Ingen har lov til å presse deg til å sende bilder, og han bryter loven med å utsette deg for dette. Du er veldig modig som har gjort dette helt klart for han selv. Han har heller ikke lov til å videresende bilder han har fått tidligere. Når du er så ung, kommer dette under flere ulike lover. Han som er over 18 burde ha god kjennskap til dette. 

Du skriver at du i alle fall ikke vil snakke med foreldrene dine om det som har skjedd. Jeg vil anbefale deg å tenke deg om en ekstra gang før du selv avviser dette helt. Om ikke du ser det som mulig med hjelp fra dine foreldre, kan du få hjelp av en annen voksen du stoler på, som miljøarbeider på skolen, lærer eller helsesykepleier. Det kan være fint med en voksen som kan bistå deg her så du skal slippe den uroen du nå har fått for at bilder du tidligere har sendt skal bli spredt.
Du skal også vite at du kan kontakte det lokale politiet på telefon 02800. Det er likevel mange som opplever dette som veldig vanskelig, og da kan du gå inn på politiet sine nettsider som jeg har lagt lenker til her: delbart, trygg nettbruk, politiets nettpatrulje.
Her vil du også finne god hjelp for hvordan du kan gå frem og du vil finne gode eksempler på GIF-er du kan sende i retur om du får flere henvendelser. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut