Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Gravid?

Hei!

Hvordan vet man at man er gravid når man er 11 og ikke kjøper graviditetstest? Fordi jeg vil ikke kjøpe testen, hvordan vet jeg at jeg er gravid hvis jeg er det?

Jente 11

Svar fra ungrus.no 01.09.2020

Hei!

Hvordan vet man at man er gravid når man ikke kjøper og tar en graviditetstest, spør du om. 

For det aller første kan en jente ikke bli gravid om hun ikke har hatt samleie. Det vil si at en jente må ha hatt sex med en gutt som har hatt penis inni skjeden på en jente. Det første sikre tegn er at mens ikke vil komme som normalt. Hos de fleste jenter uteblir mens helt, mens det hos andre kan komme litt blod, men en ellers veldig annerledes mens. Det er også veldig vanlig å få menssmerter, men likevel ingen blødning, og en må gjerne tisse ofte og lite. Noen kan bli kvalme, typisk kvalm om morgenen og noen kaster opp, så kvalme blir de. Mange jenter får også veldig ømme bryster når de blir gravide. 

Alle unge jenter som lurer på om de er gravide kan oppsøke helsestasjon for ungdom eller helsesykepleier på skolen, som kan rettlede når det gjelder en mulig graviditet. 

Vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut