Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvordan bli bedre likt?

Hei!

Hvordan kan eg bli bedre likt i klassen?
Eg føler at Ingen liker MEG!

Jente, yngre enn 12

Svar fra ungrus.no 09.05.2019

Hei!

Du forteller at du har en følelse av at det er ingen som liker deg, og du spør om hvordan du kan bli bedre likt i klassen din.

Så fint du skriver til oss om et tema som opptar veldig mange. Det må kjennes vondt å gå med den følelsen av at det ikke er noen som liker deg. Når en har kjent på den følelsen en stund kan det lett bli en slags indre sannhet og noe vi forteller oss selv slik at vi også tror fullt og helt på det.

For at du skal bli likt i klassen sin, er det av betydning at du er åpen og blid i møte med medelevene dine. Møt de med smil og vennlighet. forsøk å være nysgjerrig på hva de andre er opptatt av. 
Kanskje kan du snakke med læreren din og høre med lærer om hva du kan gjøre og hvordan lærer oppfatter at du er mot de andre i klassen din. Lærer kan hjelpe deg med å gi deg tips på hva du kan gjøre overfor de andre elevene i klassen.
Videre kan det også være lurt å snakke med de hjemme for å få litt tips. Hvis de kjenner litt til dem som du er i klasse med, kan de kanskje hjelpe deg. 
Du kan også snakke med skolens helsesykepleier eller miljøarbeider for å få råd og veiledning.

En viktig ting nå, er at du har tatt et initiativ for å ville gjøre noe med det som du opplever som en vanskelig situasjon.
Sjekk ut om det er noen organiserte aktiviteter i nærheten av der du bor som du kan melde deg på eller bli medlem av. Om ikke du er spesielt opptatt av idrett så er det mulig at det er en god fritidsklubb i nærheten eller at Røde Kors for eksempel kan ha en god barne- og ungdomsgruppe.

Til dette kan du også få hjelp av foreldre, miljøarbeider eller sosiallærer på skolen til å undersøke.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut