Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Mulig å være gravid?

Hei!

Jeg pulte en gutt uten kondom, han sa han brukte kondom, men gjorde ikke det.
Er på ferie og får ikke tak i angrepille. Han kom heller ikke.
Hva er sjansen for at jeg er gravid?

Jente 15

Svar fra ungrus.no 08.08.2022

Hei! 

Det er dessverre mulighet for å bli gravid selv om ikke gutten du hadde sex med kom inne i deg. Det kommer litt væske fra penis før utløsning og denne væsken kan inneholde sædceller som kan gjøre deg gravid. Sjansen for at du er blitt gravid er veldig liten, men muligheten er der likevel. Når ikke du har fått tak i angrepille, så må du vente å se om mens kommer som normalt. Om mens uteblir eller du får en unormalt liten blødning, bør du ta en graviditetstest. Dette kan du gjøre på en helsestasjon for ungdom (gratis) eller du kan kjøpe tester på apotek, butikker med apotekutsalg eller bensinstasjoner. 

Jeg håper du kan klare å unngå å havne i flere slike situasjoner. Forsikre deg om at den personen du ønsker å ha sex med og du ønsker det samme. Avklar også i forkant bruk av kondom og forsikre deg om at dere har kondom tilgjengelig. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut