Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Panikkanfall på skolen

Hei!

Får panikkanfall flere ganger i uken, men jeg får det bare på skolen.
Hvorfor får jeg det bare på skolen?

Jente 15

Svar fra ungrus.no 11.12.2023

Hei, 

Panikkangst kjennetegnes av anfall som kommer uten forvarsel, men opptrer som plutselige anfall med ulike symptomer som blant annet en intens frykt, medfølgende hjertebank, skjelvinger, kvalme og svimmehet. Å få dette flere ganger i uken kan oppleves som veldig skremmende. Den som blir rammet kan få en intens frykt og redsel for å dø. Du vet sannsynligvis at anfallene ikke er farlige og at de går over, men likevel er de veldig ubehagelige.
I og med at dette er noe som bare skjer når du er på skolen, kan det tyde på at det er noe der i miljøet som trigger anfall. Det kan også være en mulighet at du uten å være særlig klar har utviklet en forventning om at du skal få anfall og det kan i seg selv være nok til å utløse anfall. Jeg regner med at du får hjelp og bistand til å takle angsten når den kommer, men du bør samtidig prate med en person som kan bistå deg for at anfall  unngås. 

Det er viktig at du får hjelp så du kan slippe å oppleve dette flere ganger i uken. Jeg vil anbefale deg at du prater med foreldrene dine og evt. helsesykepleier på skolen.
Sammen kan dere finne den rette og beste hjelpen for deg. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut