Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Sex uten kondom

Hei! 

Jeg har hatt sex med en gutt uten kondom og lurer da på om hvor mye sjangse det er for å være gravid?
Han tok den ut før han kom, og jeg går ikke på p-piller eller noe sånt.

Jente 14

Svar fra ungrus.no 16.02.2021

Hei jente 14 år, 

Du skriver at du har hatt sex med en gutt og at han ikke brukte kondom. Du bruker heller ikke noen form for prevensjon. Selv om han ikke fikk utløsning inne i deg, er det en mulighet for at noe sæd kom ut. Det vil alltid være en risiko for at du kan bli gravid når du har samleie uten at prevensjon blir benyttet.
Mitt råd til deg vil være å be gutten om å bruke kondom neste gang. Kondom beskytter både mot graviditet og seksuelt overførte infeksjoner. Om ikke du får mens til vanlig tid vil jeg råde deg til å ta en graviditetstest om du går en uke over tiden. Mens kan også ofte bli litt forsinket når man er litt nervøs for at en kan ha blitt gravid. Om du blir nervøs og engstelig så vil jeg videre råde deg til å oppsøke skolehelsetjenesten for råd og veiledning. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut