Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Skade i vagina

Hei!

Jeg er 13/14 år. Jeg var dum og puttet en dildo/plastikkrør i min vagina og revnet den.

Vil den gro igjen? På grunn av jeg vil være virgin.

Jente 13

Svar fra ungrus.no 17.11.2022

Hei! 

Du skriver at du har puttet en dildo/plastikkrør i vagina og at den har revnet. Med den her er jeg litt usikker på om du mener veggen i skjeden eller om du tenker at skjedekransen (tidligere kalt jomfruhinnen) har revnet. Om det kom noe blod mens du hadde noe oppe i vagina kan det være et sår du har fått i skjedeveggen og det kan lett komme om ikke du har vært fuktig. Slike sår i skjedeveggen vokser veldig fort igjen og er mest sannsynlig grodd igjen for lengst .

Du skriver at du vil være "virgin", og med det tenker jeg at du lurer på om skjedekransen din kan være inntakt eller ikke. Å være jomfru (virgin) handler for de fleste om en har hatt sex med andre eller ikke. Om ikke du har hatt sex med andre, så er du jomfru. Skjedekrans eller jomfruhinne hører til de mange mytene rundt dette med å ha sex for første gang. Det er ingen som kan se på en jente om hun har hatt sex tidligere eller ikke. Skjedekransen er også ulik fra jente til jente og det er ganske mange som ikke har en skjedekrans. Jeg legger ved en lenke til ung.no der du kan lese mer om jomfruhinne/skjedekrans

Vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut