Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Spørsmål om sex

Hei!

Jeg og kjæresten min har vært sammen i 2 år nå. Også lurer jeg litt på noe angående sex. Jeg har veldig lyst til å ha det, men jeg har aldri hatt det før. Jeg har hørt at noen jenter er trange, også lurer jeg på om det er det et problem? Hvis man er trang, hva gjør man da? Jeg har p-stav, kan jeg ha sex uten beskyttelse da? Hvordan er det å miste dommen? Har hørt mange sier det er vondt og de har begynt å blø. Jeg er redd han ikke vill like meg mer, hvis jeg er trang.

Jente 17

Svar fra ungrus.no 06.11.2017

Hei jente 17 år!

Du har vært sammen med kjæresten din i 2 år og tenker nå at du/dere er klare for sex sammen. Du er beskyttet mot uønsket graviditet når du bruker p-stav. Det er ikke nødvendig å bruke noen annen prevensjon.

Noen jenter opplever at det kan være litt vondt første gangen de har sex og mye av det kan handle om at kroppen også er litt full av spenninger. Det viktigste er at man er klar for å ha sex. Skjeden er et elastisk organ som utvides når du blir opphisset og kåt, og vil tilpasse seg størrelsen på det som føres inn. Det er mange muskler i underlivet som kan være stramme om du er engstelig og spenner deg. Det er derfor viktig å være avslappet. 

Noen jenter begynner å blø første gangen de har samleie. Dette gjelder slett ikke alle. Du sier at du er litt engstelig for at kjæresten din ikke vil like deg mer etter at dere har hatt sex. Jeg håper dere kan snakke sammen, så dette er noe dere begge vil og begge er klare for.  Du kan gå til helsesøster på skolen du er elev på eller på Helsestasjon for ungdom og snakke om disse tingene. De vil også kunne veilede deg i de spørsmålene du har.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesøster

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut