Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Trakasserende spørsmål

Hei!

Jeg har en klassekamerat som spør meg om å suge ham hele tiden. Jeg har sagt nei hele tiden men han vill ikke stoppe. Og jeg vet ikke om det er straffbart å mase om slike ting...

Jente 14

Svar fra ungrus.no 22.03.2021

Hei jente 14 år! 

Du skriver om en gutt i klassen din som maser mye på deg om å suge han. Du har hele tiden sagt nei men det virker ikke som han respekterer det. Et nei fra deg er et nei, og det bør han respektere! Det er ikke ulovlig å mase om sex, men det er ikke lov å ha truet noen til å ha sex mot sin vilje. Du er også under den seksuelle lavalderen, som er 16 å,r og det er uansett ikke lov å ha sex med noen mot deres vilje.
Mye mas kan etterhvert oppleves som truende og en kan kjenne seg presset til å skulle ha sex mot sin vilje. Da blir det et overgrep.
Om denne gutten i klassen fortsetter sin atferd mot deg og du ikke når frem med ditt nei og at du ikke er interessert, kan du forsøke å snakke med læreren din eller en annen voksen som kan hjelpe deg til å få han til å slutte med å mase. Si at du kjenner deg trakkasert av denne gutten, som ikke respekterer det du sier. 

Det er uansett ikke greit å mase, og enhver bør respekteres når en sier klart nei. Jeg legger ved en lenke om samme tema på ung.no.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesykepleier 

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut