Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Ubeskyttet sex?

Hei!

Jeg hadde ubeskyttet sex på lørdag. Gutten kom ikke inni meg og går på p-piller. Kommer jeg til å bli gravid? Og jeg har ikke hatt mensen på en stund så når skal jeg stoppe å ta p-pillene for å få mensen? Holder på med 1 brett nå, skal jeg stoppe etter det brettet?

Jente 18

Svar fra ungrus.no 07.09.2023

Hei! 

Når du bruker p-piller er du beskyttet mot å bli gravid. Det forutsetter at du bruker p-pillene som beskrevet på pakningsvedlegget og etter den informasjon du har fått fra personen som skrev de ut til deg. En regner at du er beskyttet om du har benyttet p-pillene fra dag en siste mens eller at du har tatt en pille hver dag i 14 dager.
Jeg vet ikke hvilken type pille du bruker og anbefaler deg å ha pauser slik som du ble fortalt. Det viktigste er at du tar brettet ut før en pause.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut