Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Ulykkelig forelsket

Hei!

Jeg er en jente som går i 7. klasse, og jeg har vært forelsket i en gutt siden 4. klasse.
Han er forelska i en venn av meg, men den jenta han liker er ikke forelsket i han. Jeg prøver alltid å snakke med han, men han er alltid med mange venner, for han er svært populær og mange jenter liker han.
Hvordan kan jeg prøve å bli venn med han og gjøre at han skal like meg?
Jeg har til og med prøvd å ta selvmord før. Vær så snill hjelp meg, jeg dør!

Jente 13

Svar fra ungrus.no 28.02.2019

Hei jente 13 år!

Så utrolig vondt det er å være forelsket i en som ikke har de samme følelsene tilbake. Slik du har det nå og har hatt det i et par år, er det veldig mange som opplever og mange som kan kjenne seg igjen i.

Det er viktig å vite at selv om du ikke opplever at følelsene du har for han blir gjengjeldt av han, så er det ikke noe galt med deg. Du er god nok, det er bare slik det er at den andre personen ikke har de samme følelsene.

I ungdomsårene er det heller ikke uvanlig at noen får en slags "heng på" en person, at en kjenner på en forelskelse og bare håper at den andre personen skal gjengjelde disse følelsene. Nå vet du også at denne gutten er forelsket i en annen person, så han kjenner også noe på disse følelesene. Forelskelse og følelsen av nederlag kan gi sterke følelser og kan også hos mange gi en tanker om at det aldri vil være noen som vil bli forelsket i meg. Du må være god med deg selv og si til deg selv at den dagen kommer da du vil treffe en person som vil gjengjelde følelsene dine. Om du opplever dette så sterkt som du beskriver bør du også prate med en voksen person, gjerne mor, far eller skolens helsesykepleier som kan hjelpe deg med å takle de sterke følelsene du har. Du skriver også at du alltid forsøker å snakke med han og være en ok person rundt ham. Fortsett med å være den personen du er når du er sammen med han. Og kanskje, uten at du vet det, har han også følelser for deg som han ikke har delt med andre. Dette er slike ting som vi aldri kan vite om ikke vi spør vedkommende.

Men husk at du er god nok, og snakk med en voksen som kan hjelpe deg til å takle de sterke følelsene.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesøster

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut