Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Unormal oppførsel av far?

Hei! 

Er det normalt at pappa vifter med røret hver kveld, spesielt på høytider?

Hilsen jente 10 år.

Svar fra ungrus.no 31.01.2022

Hei!

Jeg tolker spørsmålet ditt som at du lurer på om det er normalt at pappaen din vifter med tissen (røret) hver kveld. Om ikke det er det du har ment, så kan du se bort fra dette svaret. 

Det er ikke vanlig at en pappa vifter, som du beskriver det, med tissen hver kveld. Du sier også at det er spesielt på høytider, og om jeg da oppfatter deg riktig, så er det enda mer av at han vifter med tissen gjennom høytider enn ellers.
Du kan ta det opp med han eller en annen voksen i huset og si fra at du ikke liker at han gjør dette.
Du går i ditt spørsmål ikke noe inn på hvordan det foregår eller omstendighetene rundt, men jeg vil gi deg litt informasjon på generelt grunnlag. 

Når du er under 16 år, blir det å bli utsatt for "blotting" definert som  seksuell trakassering og kan straffes. ("Blotting" kan være å vise tissen sin, og seksuell trakassering betyr å mobbe noen på en seksuell måte). 
Om ikke du når inn med ditt syn på dette hos en av de voksne hjemme hos deg, så anbefaler jeg at du sier fra til en annen voksen. Det kan være lærer eller skolens helsesykepleier, om ikke det er en annen person i familien du kan si ifra til. 

Jeg legger ved en lenke til en side om seksuell trakassering på ung.no

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut