Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Vondt å ha sex?

Hei!

Er det vondt å ha sex?

Jente 11

Svar fra ungrus.no 06.06.2023

Hei!

Takk for spørsmål som det kan være mange som lurer på. Jeg leser spørsmålet ditt som om du spør om det er vondt å ha sex med andre. 

Sex skal ikke gjøre vondt. Om det gjør vondt, kan det handle om at jenta ikke har lyst nok til å ha sex. Det er også helt naturlig at det kan være mye tanker og følelser som kan stenge for de gode følelsene når en har sex de første gangene. Sex  mellom to personer skal også alltid være med samtykke, det vil si at det er noe som begge ønsker. De fleste jenter er over 16 år når de har sex med andre første gang. Det er også vanlig å være nysgjerrig på sex lenge før en er der at en tenker en skal ha sex selv.
Det kan være lurt å lese litt om det før en selv har sex. Det kan ta bort mye usikkerhet. Jeg vil anbefale deg å se på sidene til ung.no 

Vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut