Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Alkohol og oppførsel

Hei!

Hvordan påvirker alkohol oppførselen til folk?

Gutt 13

Svar fra ungrus.no 25.05.2018

Hei!

Det er fristende å be deg lese gjennom en avis på mandag for å se om det er skjedd noe i helga som er knyttet til alkoholbruk der du bor.
Du spør om hvordan alkohol påvirker oppførselen til folk, og til det kan jeg svare at den kan påvirker måten vi oppfører oss på på mange måter.
Alkohol er ofte med i bildet når det er snakk om krangler, vold, overgrep og ulykker.
Alkohol gjør at man kan bli mer kritikkløs og ta større sjanser. Noen reagerer på alkohol med å bli sinte og kranglete, andre med å bli fort lei seg. Dette kan variere fra person til person og fra gang til gang.
Når man drikker litt alkohol, kan man bli glad og oppstemt. Fortsetter man å drikke, kan virkningen være at man kan bli trøtt og sløv.
Man trenger ikke ha drukket så mye før det går ut over konsentrasjonen og kontrollen på kroppens bevegelser. Ved et stort alkoholinntak, er det ikke uvanlig å få snøvlete tale og dårlig balanse.

Mange kan oppleve oppførselen til en som er alkoholpåvirket som ubehagelig. Alkoholen kan gjøre at man mister hemninger og blir dårligere til å legge merke til hvordan andre har det i situasjonen.

Håper dette ga deg noen innspill på hvordan alkohol påvirker oppførselen til folk.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut