Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Interessert i ei jente og frykter straff

Hei!

Jeg har lyst å snakke med en jente, men jeg er redd at Allah kommer til å straffe meg.

Hva skal jeg gjøre?

Gutt 17

Svar fra ungrus.no 03.10.2023

Hei!

I din alder er det helt normalt å ha lyst å snakke med ei jente du er interessert i. Det må være veldig vanskelig være redd for å bli straffet av Allah for noe som er helt normalt. Det er vanlig i Norge at gutter og jenter kan prate sammen, uten at man trenger å tenke på slike alvorlige konsekvenser.

Det kan være at du kjenner på et krysspress som handler om hva du ser er vanlig å kunne tillate seg av ungdommene du har rundt deg og de forventningene du møter gjennom familie og religion. Dette kan være vanskelige dilemmaer for mange som tilhører en familie som har bakgrunn fra et annet land og som bor i Norge. Gjelder dette deg?

Det er ofte godt å kunne snakke med slike ting med et menneske du stoler på. Siden du kjenner på denne frykten, kan du kanskje prate med en som ikke forsterker denne, men er litt mer nøytral, slik at du kan snakke åpent om det du står i? Kjenner du en slik person? Hvis ikke, kan du ta kontakt med helsesykepleier på skolen, Helsestasjon for ungdom eller en minoritetsrådgiver der du bor. De har taushetsplikt!

Jeg håper du finner ut av dette og kan føle deg trygg på at dersom du oppfører deg bra overfor den du er interessert i, så kan du se om interessen er gjensidig. Det er noe av det som gjør livet spennende!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no  

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut