Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Bruk av rusmidler mot bedre vitende?

Hei!

Hvorfor er folk så dumme og tar rusmidler når de får tilbud om det, det er jo kjempefarlig for kroppen og helsa!

Jente 13

Svar fra ungrus.no 14.03.2023

Hei!

Det er et godt spørsmål du stiller; hvorfor gjør vi mennesker ting som vi vet kan være skadelig for oss?
Det er altfor mange som opplever negative konsekvenser knyttet til egen eller andres rusmiddelbruk. Du lurer på hvorfor noen likevel tar sjansen. Det er nok mange svar på det spørsmålet.
For det første, tror jeg vi må anerkjenne at mange liker selve rusopplevelsen, og for mange er nok også bruken av rusmidler nokså uproblematisk. Noen ønsker kanskje å prøve ut om rusmidler kan få dem til å føle seg bedre? I tillegg er det noen som synes det er spennende å prøve ut ting som kan være litt farlige og kanskje også ulovlige. 
De færreste opplever negative konsekvenser av rusmiddelbruk med en gang, og det er lett å tenke at man har full kontroll og at det som er farlig ikke kommer til å ramme en selv. I tillegg ser man kanskje at folk man kjenner og ser opp til bruker rusmidler, uten at man kan se på dem om det påvirker den fysiske eller psykiske helsa deres.

Som du allerede vet, er det alltid en risiko forbundet med å bruke rusmidler. Likevel kan det være at mange ikke vet nok om hvordan rusmiddelbruk påvirker oss. Hvis du går inn på helsenorge.no, kan du lese mer om rus og avhengighet.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut