Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Artikkel om cannabis

Hei!

Vi skriver en debattartikkel om cannabislegalisering på skolen, og lurer på om dere har noen for argumenter og motargumenter om cannabislegalisering ?

Jente 14

Svar fra ungrus.no 04.12.2018

Hei!

Vi i ungrus.no går ikke inn i debatten om legalisering av cannabis. Vi kan likevel komme med noen tips til noe dere kan ta tak i:

  • Dere kan kanskje drøfte om dere tror at det at det er forbudt forhindrer at noen begynner med cannabis?
    Europeisk narkotikarapport 2018 beskriver cannabissituasjonen i Europa nå. Norge ligger lavt på cannabisbruk sammenlignet med mange andre europeiske land. Dere kan lese om Narkotikabruk i Norge på Folkehelseinstituttets nettside fhi.no.
    Er det forbudet som er årsaken til at Norge ligger lavt på statistikkene, eller har det andre forklaringer?
  • Hvis en ungdom blir tatt for bruk av cannabis, hvilke konsekvenser kan det få for vedkommende at han eller hun da får det rullebladet og kan bli sett på som kriminell?
    Folkehelseinsituttets nettside, fhi.no, har en artikkel om "Stor auke i talet på cannabispasientar". Dette skjer mens vi fortsatt har forbud mot cannabis i Norge.
    Tror dere et forbud er til fordel eller ulempe for disse personene? Er det lettere å motivere mennesker for behandling dersom de kan få det som en del av en straffereaksjon?

Hvis dere vil lese fakta om cannabis på en offisiell, statlig nettside, kan dere gå inn på helsenorge.no. Der kommer det frem hvilke negative virkninger cannabisbruk kan ha.

Dette var bare noen  innspill. Lykke til med debattartikkelen!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut