Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Dødelig dose alkohol?

Hei!

Kan man dø av å drikke 10 liter alkohol?

Gutt 12

Svar fra ungrus.no 08.12.2017

Hei!

Det ville nok vært vanskelig å få i seg 10 liter ren alkohol på en gang, men dersom man klarte det uten å kaste det opp igjen, ville det absolutt vært dødelig.

Det varierer fra person til person hvor mye alkohol man tåler. Det kan også variere ut fra dagsform og om man har spist eller ei.
En som drikker alkohol ganske ofte, vil også kunne tåle mer enn en som sjelden drikker alkohol.

Vi kan måle hvor mye alkohol det er i blodet. Dette blir kalt promille. Folkehelseinstituttet opplyser at bevisstløshet kan inntreffe ved en promille på over 2. Da kan man også få problemer med å puste.
Pustestans kan inntre ved 3 i promille, og denne risikoen øker betydelig dersom promillen går over dette nivået. Dette vil altså være et dødelig nivå dersom man ikke får hjelp.

Man skal drikke ganske mye for å komme opp i 3 i promille. Dersom man drikker brennevin, som er de alkoholholdige drikkene med mest alkohol i, kan man likevel få i seg mye alkohol ganske fort. Da kan man få så høy promille at det kan være dødelig.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut