Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Farlig alkoholmengde?

Hei!

Kor mykje kan ein drikke før det blir farleg?

Gut 17

Svar fra ungrus.no 30.05.2017

Hei!

Hvor mye man kan drikke før det blir farlig kommer litt an på hva du mener med "farlig". Jeg regner også med at du med spørsmålet ditt mener hvor mye man kan drikke ved en enkeltanledning, og ikke over tid.

Det er veldig individuelt hvor mye alkohol man tåler. Det kan ha noe å si om man er vant til å drikke alkohol. Det kan også gå på dagsformen til den enkelte og om man er sliten eller sulten. Det er derfor umulig å si for eksempel hvor mange alkoholenheter som skal til før det er farlig.
Man trenger ikke ha drukket mye før risikoen for å komme opp i uheldige eller farlige situasjoner øker. Faren for at slike ting kan skje øker også med med økende alkoholinntak og stigende promille.
På helsenorge.no kan du lese om hvordan kroppen reagerer på ulike promillenivåer: Dette skjer når promillen stiger. Ved svært høy promille, er det også fare for alkoholforgiftning, som i verste fall kan være dødelig. Videre på helsenorge.no kan du også lese om akutte helseskader knyttet til alkoholbruk og langsiktige helsekonsekvenser.

Håper dette var til hjelp!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut