Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Røyk og snus

Hater pappas snusing

Hei!

Jeg har en pappa som snuser. Jeg har fått han til å prøve å slutte, han prøvde, men får det ikke til. Jeg har hatt skoleoppgaver om snus, han leser, men... 
Jeg har hatet snusen til pappa siden jeg var 4 år! Det er ikke det farligste rusmiddelet men jeg liker det ikke for det.

Jente 13

Svar fra ungrus.no 02.06.2020

Hei!

Jeg vet ikke hvorfor du hater din fars snusing, om det er lukten eller avfallet fra snusen eller om du er redd for helseskadene han kan få.
Nikotinen i snus er veldig avhengighetsskapende og mange synes det er svært vanskelig å slutte.  
Din far har forsøkt, men fikk det ikke til. Hvis man mislykkes med noe, kan det være ta lang tid før man har lyst å prøve igjen.

Som du sier, er ikke snus det farligste man kan drive på med. Jeg tror du må prøve å la din far styre dette selv. Man kan ikke få andre til å slutte med noe før de er klar for det selv.
Det virker som du har sagt tydelig i fra hva du mener, så han vet sikkert at han har din støtte dersom han gjør et nytt forsøk på å slutte med snus. Hvis han tar dette opp med deg, kan du jo foreslå at han leser om Slutta-app'en på helsenorge.no.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no
 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut