Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Røyk og snus

Hva er en e-sigarett?

Hei!

Holder på å skrive et skoleprosjekt om tobakk. Der skal jeg blant annet skrive om e-sigarett. Hva er egentlig det?

Jente 18+

Svar fra ungrus.no 02.05.2018

Hei!

E-sigarett eller elektronisk sigarett er et håndholdt elektronisk utstyr som fordamper en væske tilsatt smak. Man skiller mellom nikotinholdige og ikke-nikotinholdige væsker.

I følge Helsedirektoratet er e-sigaretter med nikotin forbudt å selge i Norge. Elektroniske sigaretter uten nikotin kan selges med 18-årsgrense, men omfattes av reklame- og oppstillingsforbud. I Norge er det foreløpig kun lov med e-sigaretter uten nikotin. E-sigaretter med nikotin kan importeres, men da som et legemiddel. Forbudet mot salg av e-sigaretter med nikotin vil sannsynligvis oppheves i løpet av 2018. 
Frem til nå tyder forskningen på at helserisikoen ved bruk av e-sigaretter er mindre enn med vanlig røyking. E-sigaretter er ganske nytt, så man kjenner foreløpig ikke til de langsiktige konsekvensene av e-sigarettbruk. 
Du kan lese mer om e-sigaretter på Helsenorge.no.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut