Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Hva er hasj?

Hei!

Hva er hasj?

Gutt 13

Svar fra ungrus.no 30.05.2017

Hei!

Hasj er den vanligste formen for cannabis i Norge og er det mest utbredte av alle de ulovlige narkotiske stoffene. Cannabis er en samlebetegnelse på materiale fra planten Cannabis sativa.
Planten inneholder en lang rekke substanser som har fellesbetegnelsen cannabinoider. Det viktigste av disse er delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) og det er dette stoffet som gir ruseffekt. Hasj er laget av den THC-rike plantesaften og deler av planten som er presset sammen til plater eller klumper. Fargen varierer fra lys brun eller grønn til nesten sort. Hasj kan både røykes, små biter hasj blandes med tobakk og rulles i en rullesigarett såkalt joint, eller spises ved at det blandes i mat.

Virkningen av cannabis er, som ved andre rusmidler, avhengig av brukerens personlighet, forventninger og miljø, samt rusdosen. Rusen kan gjøre brukeren avslappet og pratsom, og forsterker ofte sansene, spesielt inntrykk av farger, smak og musikk. Cannabis kan gi både dempende og svakt hallusinogene symptomer, noe som innebærer endret virkelighetsoppfatning.
Langvarig hasjrøyking er også forbundet med negative konsekvenser som økt risiko for depresjon, angst, søvnproblemer, problemer med læring og skolegang på grunn av nedsatt hukommelse m.m.
Bruk av hasj kan oppleves som avhengighetsskapende.

Håper dette ga deg et svar på spørsmålet ditt!

Vennlig hilsen

Madelene Skårdal,

koordinator Hasjavvenning Kristiansand

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut